Porró3D, PorróCarbassa, PorróSelfie :: ADDEND

La Porró Masterclass al Centre d’Art ADDEND (la Morera de Montsant – Priorat) de Francesc Vida i Montserrat Cortadellas és la única proposta creativa d’ART CONTEMPORANI a l’entorn de l’estri de beure a galet per excel·lència: EL PORRÓ.

Novetats que es van presentar a la masterclass.

Porró3D©Martí Guixé

Es tracta d’un porró imprès amb tecnologia 3D que vol ser el prototip d’un projecte que parteix d’un porró tradicional ple de vi, tancat, tapat, precintat i etiquetat, a punt per destapar i beure a galet com un porró tradicional. L’objecte que ha de ser de vidre, presenta dues petites variants: el coll del porró (broc o broc gros) ha de tenir la mateixa mida que el coll d’una ampolla de vi per posar-hi un tap de suro; el galet ha de ser verge, sense forat al vidre però preparat per desvirgar i poder-hi beure amb comoditat.

PorróCarabassa©Martí Guixé

Parteix d’una carabassa vinatera (també dita de pelegrí és el fruit de Lagenaria siceraria) que a causa de la forma de la seva escorça s’ha utilitzat com a recipient de vi, d’aigua o altres líquids. El projecte de Martí Guixé incorpora un galet que s’uneix a l’escorça de la carabassa amb un procediment mecànic. El resultat és un porró apte per beure a galet. Les mostres de carabassa vinatera de la mostra procedeixen de la Bisbal de Falset (Priorat).

PorróSelfie©Martí Guixé

Complex, però atrevit, és un porró tradicional al qual se li afegeix un suport amb una pinça capaç de sostenir un telèfon mòbil. La idea és beure a galet mentre la càmera de vídeo del telèfon et grava mentre beus a galet. És el PorróSefie.

A banda dels porrons contemporanis la jornada va servir per fer una introducció a N=1. RADICAL COUPAGE THEORY VINS, un projecte de Martí Guixé, amb la col·laboració de l’enòleg Joan Asens, per a Terra, Teca, Traca, una proposta realitzada per set residències artístiques de Catalunya, entre elles Addend (la Morera de Montsant) amb motiu de Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

Per a més informació: ADDEND  Centre d’art (Priorat)

ADDEND Masterclass Porró