Porró de vidre bufat de 1919. Cristalerias San Miguel (Badalona)

Porró elaborat per la cristalleria San Miguel el 1919, segons la tècnica del vidre bufat. La peça mostra una gran riquesa decorativa, realitzada amb talla manual. El cos està guarnit amb una sanefa d’elements geomètrics. El model de la fotografia és elegant i esvelt, coronat amb un tap de vidre. Aquest porró formava part de l’exposició Dring!, del Museu de Badalona.

Altres porrons obrats a Cristalerias San Miguel estan tallats a mà amb una curosa ornamentació que va de motius geomètrics i deriva en motius vegetals i, més concretament, en la planta de la vinya, que fa referència a la beguda típica dels porrons: el vi. En alguns casos, la decoració es perllonga, tant en el broc com en el galet, que es poden rematar amb dues peces de plata, que atorguen presència a un objecta tan tradicional i tan nostre com ho és el porró.

Bibliografia: Dring! Més d’un segle de vidre i cristall. Cristall Badalona i Cristalerías San Miguel. Sílvia Rosés Castellsaguer (textos) Antonio Guillen Pastrana (fotografies) Museu de Badalona, març de 2007. Catàleg, pàg. 100.